flexsteel-krema-pakovanje

Gel protiv bolova

Flexsteel gel za zglobove, mišiće i proširene vene

Flexsteel gel protiv bolova u mišićima i leđima, za zglobove i proširene vene je 100% prirodni gel na bazi esencijalnih ulja protiv bolova, otoka i napetosti u zglobovima, venama ili mišićima. Gel se koristi kod istegnuća, uganuća, sportskih povreda, gojaznosti, proširenih vena, oslabljene cirkulacije, kod akutnih i hroničnih bolnih stanja u mišićima, kostima ili venama.

Učinkovitost 9.8/10
Sastav 10/10
Miris 9.6/10

Detaljnja recenzija - Flexsteel gel

Flexsteel gel protiv bolova

Napokon jedan od prirodnih gelova iz recenzije koje mogu lično da isprobam i testiram! 🙂 

Današnja recenzija je vezana za gel koji se pojavio na tržištu kao vrhunski gel protiv bolova pod imenom Flexsteel. Flexsteel je gel protiv bolova u mišićima i leđima, za zglobove i proširene vene i predstavlja rešenje za one koji pate od fizičkog bola uzrokovanog prevelikim stresom, povredom ili istegnućem, forsiranjem mišića tokom treninga, preteranog napora ili zbog standardnih problema koje dolaze s godinama i starošću.

Ja sam Flexsteel gel  testirao na svom bolnom zglobu – odnosno prijašnjoj povredi uzrokovanoj uganućem zgloba na košarci. Budući da ponekad osetim bol na tom mestu, odlučio sam se za direktno testiranje Flexsteel gela za zglobove da bih isprobao način na koji deluje na bol.

Poručio sam Flexsteel preko interneta i dobio proizvod kroz nekoliko dana na kućnu adresu. Platio sam pouzećem.

U kutiji Flexsteel gela dođu gel i uputstvo za upotrebu koje je izuzetno jednostavno za praćenje.

Uputstvo kaže – nanesite tanki sloj Flexsteel gela na željeno, odnosno bolno mesto. Naneo sam Flexsteel gel protiv bolova na svoj zglob i odmah osetio hlađenje. Miris je dosta nalik mentolu. Nakon što je koža upila gel, osetio sam blago trnjenje mesta a onda i olakšanje. Flexsteel gel je momentalno delovao na članak. Ipak, moj problem nije trenutan nego trajniji, pa sam nastavio  da koristim Flexsteel redovno – s vremenom je bol nestala.

Prednosti i nedostaci Flexsteel gela za zglobove, mišiće i proširene vene

Ono što mi se manje svidelo, ali nije predstavljalo veći problem je blaga lepljivost gela. Kada ga koža dobro upije, problema nema.

U mom slučaju, uzročnik bola u zglobu bilo je uganuće, ali je mnogo mogućih uzroka za bolzglobovima, kostima, mišićima i venama; to mogu da budu bolesti poput fibromialgije ili hroničnog umora, virusne i bakterijske infekcije ili problemi sa štitnom žlezdom. Uzroci za bol mogu da budu problemi sa venama, cirkulacijom i već navedene povrede, sportske ili zbog nepažnje.

Zbog toga, važno je proveriti uzrok bola, odnosno posavetovati se sa lekarom oko terapije ako je uzrok ozbiljan. Nijedan gel ne može da bude univerzalni lek za sve bolove i njihove uzroke.
Ali, Flexsteel gel možete da koristite i bez lekara i lekarskog recepta, 100 % je prirodan gel i efikasna pomoć, a nekad i trajno rešenje nakon redovnog korištenja.

Preparat je prirodan, bezbedan, odličnog sastava i prijatnog mirisa.

Prednosti upotrebe Flexsteel gela

  • Gel protiv bolova
  • Gel za proširene vene
  • 100% prirodni sastav
  •  
  •  
  •  

Mane upotrebe Flexsteel gela

  • Lepljiva tekstura
  •  
  •  
  •  

Prednosti sastava Flexsteel gela

Ekstrakt-konjskog-kestena​

Ekstrakt semenki divljeg kestena

Divlji ili “konjski” kesten je vrlo čest sastojak u kremama i gelovima zbog svog protivupalnog dejstva. Prema ‘Healthline’ izvoru, ekstrakt semena konjskog kestena je standardizovan na oko 20 procenata aescina (escin) koji se koristi zbog svog venotonskog efekta, vaskularne zaštite, protivupalnih svojstava i svojstava neutralizovanja slobodnih radikala. Primarna indikacija je hronična venska insuficijencija.

Ako proizvod za eliminaciju i prevenciju bola sadrži ekstrakt konjskog kestena, delovaće na različite uzročnike bola, a posebno dobro na bolne, otečene i umorne noge

Ulje kamfora

Ulje kamfora se obično primenjuje kao lokalni lek. Obično je to krema za kožu ili mast za ublažavanje svraba od uboda insekata, manje iritacije kože ili bolova u zglobovima. Apsorbuje se u epidermisu kože, gde stimuliše nervne završetke osetljive na toplotu i hladnoću. Stvara topli osećaj kada se energično nanosi ili hladan osećaj kada se nežno nanosi. Dejstvo na nervne završetke takođe indukuje malu lokalnu analgeziju – zbog čega možete osetiti ovaj efekt ‘trnjenja’ nakon nanošenja Flexsteel gela ili gela sličnog sastava. Osećaj trnjenja je praćen olakšanjem.

Ulje-kamfora​
Mentol

Mentol

Flexsteel gel odlično miriše nakon nanošenja na željeno bolno mesto zahvaljujući ekstraktu mentola. Ipak, mentol nije tu samo radi lepog mirisa. Mentol je lokalni analgetik pa se koristi za ublažavanje manjih bolova, kao što su grčevi u mišićima, uganuća, glavobolje i slična stanja. Ovde je u kombinaciji sa prirodnim ekstraktima i uljima pa pojačava njihovo pozitivno delovanje. 

Flexsteel gel za zglobove, protiv bolova u mišićima i leđima i za proširene vene deluje direktno i lokalno nanošenjem na površinu kože, nakon čega se upija u epidermis te momentalno smanjuje bol, a redovnom primenom je dugoročna pomoć u kontroli bola. Pored ekstrakta divljeg kestena, ulja kamfora i mentola, Flexsteel gel sadrži dodatne lekovite i opuštajuće sastojke:

Tehnički detalji - dizajn i pakovanje Flexsteel gela

Flexsteel gel za zglobove, mišiće i proširene vene, dolazi u plastičnom pakovanju a nalepnice su papirne – što znači da proizvod ne zagađuje okolinu ako se prikladno odlaže u otpad. Takođe, dobijate uputstvo za korištenje gela i prikazan sastav prirodnog gela. 

100ml

Neto težina proizvoda

30 - 40

Broj aplikacija

15 - 20 dana

Redovnog korištenja

2 - 4 mjeseca

Prosečno trajanje tretmana

Zaključak o FlexSteel gelu

"Flexsteel gel za zglobove koristim svakodnevno i redovno kao odličan preparat za oporavljanje od bolnih povreda i smanjenje i kontrolu hroničnog bola u zglobovima i kostima!"

Nakon što sam lično testirao Flexsteel gel za zglobove na svom nožnom zglobu, mogu primetiti da gel deluje skoro momentalno. Već nakon 5 minuta od upijanja gela oseti se efekat značajnog olakšanja na mestu primene.

Dodatno, Flexsteel gel mi je pomogao u dugoročnoj prevenciji  ponovnog javljanja bola u zglobu.

Bitno je naglasiti da se Flexsteel gel koristi i za bol u mišićima i venama – sa kojima lično nemam problema, ali delotvornost i u takvim slučajevima osigurava njegov sastav, a potvrđuju korisnici koji su isprobali Flexsteel gel za probleme otečenih nogu ili napetih mišića.

Manje bola zahvaljujući Flexsteel gelu znači više aktivnosti u kojima uživamo.

Prema mom iskustvu, Flexsteel gel deluje tako da se aktivno apsorbuje uz osećaj dubokog prodiranja i prijatne senzacije.

Flexsteel gel je savršeno rešenje ako se oporavljate od određene povrede (sportske ili neke druge). To mogu biti istegnuća, uganuća i slično, ili ako imate bol zbog hroničnog problema. 

Važno je pratiti uputstvo za korištenje Flexsteel gela protiv bolova.

Upotreba je uvek na sopstvenu odgovornost i isključivo u navedenim slučajevima pojave bola

Za više informacija o proizvodima, posetite NutraAktiv stranicu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *